Tradicionalno rotarijansko druženje u Zasavici

Dana 21.12.2019. godine, Rotary Club Sremska Mitrovica organizovao je tradicionalno rotarijansko druženje u Zasavici, na kojem su bili prisutni predstavnici našeg kluba Tešo Mojić i Slaviša Stojanović.
Ovom prilikom domaćini su organizovali takmičenje u pravljenju kobasica, nakon čega je 80-ak rotarijanaca iz Srbije, Crne Gore i BiH uživalo u prelijepom ambijentu Parka prirode „Zasavica“, uz sremačke tamburaše, kuvanu rakiju i bogatu trpezu.
Ovo je bila još jedna prilika da se učvrste stara prijateljstva i steknu nova rotarijanska poznanstva. Druženju su prisustvovali i Past Guverner D-2483 Vladimir Matić, dolazeći Guverner istog Distrikta Danilo Ljevnaić, kao i predstavnici 11 klubova iz D-2483 i tri kluba iz D-1910. Naša delegacija je, kao i mnogo puta do sada, primljena sa velikim uvažavanjem te su svi prisutni rotarijanci imali samo riječi hvale za rad našeg kluba.
Ta potvrda nesebičnog rada i zalaganja daje nam snagu da nastavimo da i dalje promovišemo RC Bijeljina u rotarijanskoj zajednici. Druženje i služenje!!!

 

Druženje sa RC Banja Luka Gloria

U prijatnom ambijentu „Gatsby“ Kluba Hotela „Bosna“ u Banja Luci, prijatelji iz Rotary Club Banja Luka Gloria i Rotary Club Bijeljina su se družili u jutarnjim časovima 8.12.2019. godine.

Tom prilikom su potvrdili svoje nastojanje da se ovi klubovi bratime na čarter proslavi RC Bijeljina, dana 29.2.2020. godine, te dogovorili i da tim povodom sprovedu jednu zajedničku akciju u Banja Luci i Bijeljini.

Humanitarni Rotary Bal

Rotary Club Banja Luka je u prelijepom ambijentu Banskog dvora u Banja Luci, dana 07.12.2019. godine, obilježio 85 godina od čarterovanja, odnosno 20 godina od rečarterovanja u Rotari zajednicu. Delegacija Rotary Club Bijeljina je brojala 10 članova, te je dostojno reprezentovala svoj klub na ovoj proslavi. Tom prilikom uručili smo našim divnim domaćinima poklone u vidu umjetničke slike, te rakije „Majevičanke“.
Poslije prigodnog programa, druženje je potrajalo duboko u noć, uz prijatnu muziku Jazz benda. Dogovorene su nove akcije, te učešće našeg Kluba u projektu koji će podržati RI fondacija.

20 godina čartera RC Šabac

Dana 30.11.2019. godine, naš kumovski klub, Rotary Club Sabac, obilježio je 20 godina postojanja. Na ovoj proslavi, koja se održala na brodu „Bela Lađa“ u Šapcu, bili su prisutni predstavnici našeg kluba: Đuro Stanojević, čarter član i podpredsjednik kluba i Slaviša Stojanović, ceremonijal majstor. Takođe, u bijeljinskoj delegaciji su bile i članice Inner Wheel Club Bijeljina Vesna Kusturić, predsjednica i Rosa Stojanović, rizničar kluba.
Pored naše delegacije, ovom svečanom događaju prisustvovalo je stotinjak rotarijanaca, iz tri distrikta (D-2483, D-1910 i D-1912). Koliko je značajan ovaj jubilej potvrđuje i činjenica da su te večeri bili prisutna tri distriktna past guvernera i dolazeća guvernerka, te dva distriktna pomoćnika guvernera.
Uz dobro osmišljen kulturno-umjetnički program i bogatu trpezu, predstavnici 15 rotari klubova iz Srbije, Slovenije i BiH uživali su u druženju, razmjeni iskustava i uspostavljanju novih prijateljstava i saradnje.
Predstavnici Rotary Club Bijeljina su se tom prilikom obratili skupu prigodnim govorom te poklonili domaćinima jednu umjetničku sliku sa posvetom, kao uspomenu na ovaj važan jubilej. Članovi našeg kumovskog kluba su se zaista potrudili da nam ovo veče ostane u lijepom sjećanju.